EDUCACIÓ S.XXI


Conferències, xerrades,articles, documentals...que ens ajuden a situar-nos en la visió de l'educació al segle XXI.

TERESIANES EN DESIG FOR CHANGE ESPANYA


Què és desig for change? és un moviment internacional amb origen a l'Índia que ofereix a nens/es i joves l'oportunitat de posar en pràctica les seves idees per canviar el món començant pel seu propi entorn.
Per saber més clika la imatge.

El col·legi teresià Santa Teresa de Jesús de Valladolid representarà a Espanya amb el seu projecte "Ahorrando agua" a la Be Change Conference 2014. Un projecte d'alumnes de 5è de Educació Primària.
Aquests van ser els nou projectes finalistes del territori espanyol on trobem una important participació d'escoles de la FET.


Si voleu saber més del projecte "Ahorrando agua" mireu el següent video.Laura San Juan y Blanca París són les dues alumnes  que participaran a la Be Change Celebration els dies 27 i 28 de setembre de 2014 acompanyades de Gemma Meroño, membre de l'Equip de la Titularitat de la Fundació i Blanca Pajares Directora General del col·legi.
Per veure a tots el protagonistes del BTC 2014 clika la imatge
FELICITATS!!!Entrevista a Roger schank 
Roger Schank (Nova York  1946) és un teòric estatunidenc en intel·ligència artificialpsicologia cognitivaciències de l'educació, reformador educatiu i empresari.
Clika la imatge per llegir l'entrevista

QUÈ ÉS MINDFULNESS ?
ELS EFECTES DE LA MÚSICA
El proper curs 2013-1014 entrarà en vigor la LOMCE al nostre pais i una de les disciplines que es veurà "retallada" és la música. Quina pena!!!!
Plató a la seva obra de maduresa, "La República",  parla dels custodis de l'Estat, els guerrers i de la seva educació. Ens parla de que aquests hauran de formar-se en tres disciplines : música per formar l'ànima, gimnàstica pel cos i filosofia pel caràcter. Per Plató la música és l'aliment de la virtut. 
Mirant aquest vídeo gaudiràs d'una petita estona de bona música a l'hora que aprendràs el munt de efectes beneficiosos per la vida que té la música.

)

UN CORTO RECORTADO

Curt sobre les retallades en educació que vam començar fa uns 4 anys. Les retallades afecten a l'escola pública i a l'escola concertada a tot el territori nacional
Uns mestres i professors d'una escola pública de Valderrobles (Terol) amb molta creativitat i ganes amb el suport dels alumnes i de l'Institut de la mateixa localitat amb realitzat aquest curt en clau d'humor que val la pena veure.
Dirigit per Lorenzo Latorre, cap d'estudis del col·legi Vicente Ferrer Ramos de Valderrobles una localitat aragonesa de 2500 habitants.DOCUMENTAL: ENTRE MAESTROS
Emés als documentals de la 2 el 13 de setembre de 2013.
El documental situa la pel·lícula "ENTRE MAESTROS" dirigida per Pablo Usón que mostra la idea que sobre educació té Carlos González, un professor de secundària amb més de 24 anys d'experiència que deixa el "sistema" per divulgar una nova forma d'entendre la educació.
Carlos González y un grup de adolescents desmotivats als que se'ls imparteix unes classes que es surten de l'habitual són els protagonistes de la pel·lícula.
Els 11 alumnes es van seleccionar en un càsting durant 12 dies. Carlos, el mestre, intenta despertar en el nois i noies la capacitat de autoconeixement creant un ambient que els ajudi a descobrir les grans potencialitats que habiten al seu interior. Les claus de l'experiencia:respecte, confiança i provocació

El documental es basa en el llibre de Carlos González : "Veintitres maestros de corazón: un salto cuántico en la enseñanza" 
El llibre el pots comprar o descarregar de la xarxa.


DEBAT: LA CRISI A LES ESCOLES
¿Cómo se les puede contar qué y cómo es la crisis económica a niños de primaria? No es imposible y, en realidad, hay una escuela donde lo hacen, aunque no es la única; se trata, más o menos, de que los estudiantes aprendan y se familiaricen con conceptos como Prima de riesgo o Producto Interior Bruto y, de paso, fomentar valores positivos como la solidaridad o el trabajo en equipo. Coloquio entre Ramon Breu, sub-director de la escuela Solc, de Barcelona; y José María Gay de Liébana, profesor de Economía financiera y Contabilidad de la Universidad de Barcelona.
LA EDUCACIÓN PROHIBIDA
Película documental que pretende cuestionar las lógicas de la escolarización moderna y la forma de entender la educación mostrándonos experiencias educativas diferentes, no convencionales que plantean la necesidad de un nuevo paradigma educativo.
Per saber més clika
LUÍS LÓPEZ GÓNZALEZ, especialista en educació emocional. Clika a la imatge per llegir l'article. Va aparèixer en "La contra" de La Vanguardia el 15 de setembre.

REDES. Educar para fabricar ciudadanos. 

La gran majoria de nosaltres coneixem aquest programa de divulgació científica. Redes va dedicar més d'un episodi al tema de l'Educació, la Pedagogia...al segle XXI. Va viatjar a Washington on durant dos dies es conversà sobre la Ciència Educativa i el món contemplatiu. El títol de les jornades : Educand als ciutadans del món pel segle XXI. La gran pregunta "Cap a on ha d'evolucionar el nostre sistema educatiu?" . Debats, xerrades, per compartir experiències i idees.  Linda Darling-Hammond, especialista en educació de la Universitat d'Stanford,va participar en aquestes jornades i va ser entrevistada per Eduard Punset. REDES nº 64. La revolución educativa Robert Roeser, psicòleg de la Universitat de Portland, EEUU. Es posa de manifest la necessitat d'un canvi radical a la formació dels mestres i professors. Cal un replantejament de la professió del docent. REDES:  Meditación y aprendizaje. Cal que els nens/es siguin conscients de la seva atenció i de les seves emocions per tenir la capacitat d'autoregulació que els capaciti per Aprendre a Aprendre Linda Lantieri, especialista en aprenentatge social i emocional; Richard Davidson, neurosicoleg; el Dalai Lama,Mark Greenberg, psicòleg...

Cap comentari:

Publica un comentari