EL NOSTRE MÓN

En aquest apartat trobaràs conferències, entrevistes, manifestacions...de homes i dones actius i  amb un coneixement profund de diferents aspectes de la nostra realitat, del món on vívim. Potser et donaran llum per a respondre a la pregunta...i jo, què puc fer?

ENTREVISTA A TERESA FORCADES
La primera part va  aparèixer al blog de Cristianisme i Justicia el 2 d'abril de 2014.MIQUEL FUSTER, 15 ANYS AL CARRER
Miquel Fuster dibuixant tenia una vida de les que anomenem "normals". Un grapat de circumstàncies que li va presentar la realitat i la seva manera d'enfrontar-les el van portar al carrer, a ser un pobre sense sostre durant 15 anys.
En aquesta petita mostra ens apropem a la seva experiència personal que ell explica una vegada ha sortit d'aquesta situació gràcias a la seva pròpia voluntat i l'ajuda de persones compromeses.

Miquel Fuster, al programa de TV1 "Tenemos que hablar" al maig de 2013
BAJARSE DEL MUNDO Un documental de Raúl Fernández (2004).Persones que l'han deixat tot per a portar uns estils de vida alternatius: ecologistes que repoblen pobles abandonats, persones que decideixen renunciar a la utilització dels diners, families que es dediquen a donar la volta al món.  
Bajarse del mundo from SolRak50 on Vimeo.

JULIO ANGUITA. Discurso
Este discurso es de 1999, todavía no se había estrenado el nuevo siglo. Tuvo lugar en Extremadura. SOR LUCIA CARAM monja de clausura del Convent de les Dominiques de Manresa, autora del llibre "Mi claustro es el mundo". ARCADI OLIVERES economista i reconegut activista per la justicia i la pau. En aquest fragment dona dades, denuncia amb noms i cognoms als corruptes i responsables de la situació actual de molts paisos. Intervenció de ARCADI OLIVERES en CONTRATTACANDO en Madrid en febrero de 2011
JOAN ANTONI MELÉ. subdirector general de Triodos Bank  a Espanya. Col·labora com a voluntari a diverses organitzacions no lucratives dedicades a la promoció de la banca ètica i la cooperació al desenvolupament en projectes de Amèrica del Sud. Podem trobar molts videos i conferències a internet.
SOBRE EL FUTURO
Juan Antonio Melé sobre el futuro versión castellano from WHAT on Vimeo.
TERESA FORCADES i VILA monja benedictina, metgessa, teòloga... en una entrevista feta per Vilaweb aquest mes de juny de 2012. En aquests moments convulsos i plens de desorientació, Forcades té un discurs didàctic i unes idees pròpies, i es fa escoltar.
Ella, que se situa dins la Teologia de l'alliberament , és contrària al rescat bancari, proposa un canvi de sistema econòmic, demana presó pels responsables de Goldman Sachs … També comenta alguns dels temes més polèmics que apareixen en el llibre 'Converses amb Teresa Forcades ' (DAU Edicions ), sobre l'homosexualitat, l'eutanàsia i l'avortament dins dels principis cristians.
JOAN ANTONI MELÉ. subdirector general de Triodos Bank  a Espanya. Col·labora com a voluntari a diverses organitzacions no lucratives dedicades a la promoció de la banca ètica i la cooperació al desenvolupament en projectes de Amèrica del Sud. Podem trobar molts videos i conferències a internet.
Aquesta es una xerrada que va fer al I Congreso de Excelencia en Educación. Parla sobre el paper que té l'educació en valors per a sustentar una nova economia basada en le ètica, en la sostenibilitat i el desenvolupament personal. Canviar el valors per cambiar la societat.


MANFRED MAX-NEEF xerrada magistral a la Universitat Internacional d'Andalucia al gener de 2012. Premi Nobel Alternatiu d'Economia. "Ese es el mundo en el que estamos. Acostumbrado a que nunca hay suficiente para los que no tienen nada pero sobran los recursos para satisfacer las necesidades superficiales"  
Dr. VANDANA SHIVA.activista en la denúncia del danys de la globalització als servei de les grans corporacions en particular de l'alimentació. Doctora en Física y fundadora de la asociació Navdanya institució dedicada al recolçament científic, a causes mediambientals, la protecció dels pobles autóctons contra la biopirateria i la invasió dels transgènics. SUSAN GEORGE. Iñaki Gabilondo entrevista a esta mujer con motivo de la presentación de su último libro en castellano "Sus crisis, nuestras soluciones". Presidenta de honor de ATTAC Francia. La entrevista es de junio de 2010. CHRISTIAN FELBERG profesor de altermundialismo en la Universidad de Economía de Viena. Periodista independiente y escritor.

Cap comentari:

Publica un comentari