INFÀNCIA i INTERIORITAT

Aquesta nova pàgina del blog vol ser un lloc per compartir eines, estratègies, idees...que ens ajudin a donar exemple, ensenyar, acompanyar als nostres nens i nenes a trobar el camí que els ha de portar cap el lloc del seu interior que mai no canvia,  a centrar la seva atenció, sentir la alegria, la pau, la serenor....Eines pels més petits diverses, diferents, divertides, agradables... que els portin al "centre del castell". Arribar és una experiència personal i única, les pistes al camí necessàries.

MINDFULNESS PER A NENS I NENES
Mindfulness es tradueix com a atenció plena, parar atenció de manera conscient a l'experiència del moment present amb interès,curiositat i aceptació.
Jon Kabatzinn va introduir aquesta pràctica de més 2500 anys d'antiguitat dintre del model mèdic occidental fa més de 30 anys. L'atenció plena ajuda a recuperar l'equilibri interior atenent de manera integral al cos, la ment i l'esperit. Fent petites pràctiques d'atenció plena el nen o nena desenvoluparà la capacitat de discerniment i compasió, obre la porta a noves possibilitats, el porta a l'aquí i ahora, a viure plenament al present.
Podeu escoltar aquests audios, unes senzilles pràctiques per fer amb el nens i nenes a la classe, a casa... amb la veu de Yolanda Calvo Gómez(psicòloga)
Si vols saber que és mildfulness visita la pàgina EDUCACIÓ S.XXI (clika aniràs al enllaç)

Aprendre a centrar-se a la respiració
Audio en castellà de la psicòloga Yolanda Calvo Gómez. Explica la postura en què s'ha de centrar el nen/a i com. Adequat per a nens/es de primària.


IOGA PER A NENS/ES
Un divertit vídeo explicant la tècnica del ioga amb un llenguatge senzill, centrant-se fonamentalment a les postures corporals i la seva coordinació amb la respiració. 
Ioga vol dir UNIÓ. La seva pràctica continuada aporta molt beneficis per el cos, la ment i l'ànima o l'esperit. Cal aprendre a integrar aquests tres aspectes de la nostra natura humana. Treballar-los intregrament, armonicament, conjuntament, equilibradament,...CHILDREN BEYOND
Tres dones de diferents tradicions religioses s'uneixen en un projecte comú. Des de aquest compromís de unió per la tolerància religiosa ens conviden a acompanyar-les en aquest viatge.
El projecte "MÉS ENLLÀ" (2009)  és un diàleg religiós impulsat per un llenguatge universal: la música´.
"NENS MÉS ENLLÀ" (2011) és la continuació d'aquest projecte on participen 30 nens i nenes de diferents cultures i països juntament amb Tina, Dechen i Regula. Han enregistrat 12 versions cantades de dotze oracions i mantres del budisme, cristianisme, judaisme,islamisme,...
Tina Turner, Dechen Shak-Dagsay i  Regula Curti. són les tres dones motivadores-impulsores d'aquesta eina que vol encaminar-nos cap a la UNITAT.MANTRA DE LA PAU (Sarvesham Svastir Bavhatu)


VENI  SANCTE SPIRITUS RA ( SOL) , MA (LUNA), DA (TIERRA), SA ( INFINITO) mantra de la Terra, mantra de sanació.


UNITY fórmules de diferents religions amb el missatge TOTS/ES SOM UN !!

Cap comentari:

Publica un comentari